Uz 8 dobivenih nagrada, posebno su nam zadovoljstvo i inspiracija bili upravo vaši komentari - komentari koji i dalje redovno pristižu, većinom sa željama da se Urban Jungle proširi na druge gradove.

Upravo zato, zadovoljstvo mi je, u ime Udruge darovitih informatičara Rijeke i svih partnera uključenih u projekt, sa vama podijeliti informaciju o pokretanju Urban Jungle 2 i pozvati vas na sudjelovanje!

Pred nama su 3 cilja:

  • izraditi napredniju verziju edukativne prometne simulacije, s većim brojem gradova, i dalje besplatnu za krajnje korisnike,
  • omogućiti sudjelovanje u projektu svim zainteresiranima, uz organiziranu edukaciju te
  • formirati public domain repozitorij multimedijskih sadržaja simulacije kako bi bili dostupni svima koji ih žele iskoristiti za vlastite projekte.

U proteklih desetak godina puno smo naučili. Naučili smo da je izrada vlastitog 3D engina od nule skup i mukotrpan posao - zato ćemo vlastiti Urban3D zamijeniti Unityem. Naučili smo da advergaming ima neslućeni potencijal - što će posebno veseliti sponzore. Naučili smo i da mnogi žele sudjelovati u razvoju računalne igre - štoviše, spremni su se za to i educirati. Naučili smo još puno toga - najvažnije, možemo reći da smo naučili kako napraviti bolji Urban Jungle.

Urban Jungle 2 živjet će na webu i težiti da postane MMO. Bit će onoliko dobar koliko ga dobro zajedno napravimo. Zato postanite dio produkcijskog tima. Budite tester. Budite igrač. Budite sponzor. Budite partner. Budite dio velike Urban Jungle 2 avanture!

Goran Paulin
voditelj projekta