Za sve koji su propustili najavu u drugim medijima, koristimo priliku podsjetiti da je u tijeku “20 za 20”, ciklus IT predavanja povodom 20. obljetnice Udruge darovitih informatičara Rijeke.

Već su održana dva zanimljiva predavanja (“Elektronski sportovi” i “Agile i prijatelji”), a ciklus je tek počeo.

Prvo sljedeće je u četvrtak (23. studenog), s početkom u 19:30h, na temu “OK, odlučili ste raditi igre – što sad?” – uvodno predavanje o ulasku u svijet računalnih igara u ulozi “game developera” koje, nakon osvrta na povijest igara i važnost “gameplaya”, preispituje motive za izradu vlastite igre i prepoznavanje vlastite uloge u produkciji: od “game designera” do igrača. Predstavljaju se različiti putevi ulaska u industriju igara s posebnim fokusom na “indie” i analiziraju se faze razvoja računalne igre: od nastanka game design dokumenta (GDD) i “concept arta”, preko programiranja i izrade “asseta” do testiranja, marketinga i podrške korisnicima. Naravno, bit će riječi i o Urban Jungle 2.

Mjesto radnje je riječki PEEK&POKE, ulaz je besplatan, a kutija za donacije rado će prihvatiti vaš potencijalni prilog za plaćanje struje muzeja.

Raspored svih predavanja (uz napomenu da će biti nadopune) dostupan je OVDJE.

Komentari

Za komentiranje moraš biti prijavljen.