Osim ovih hobija, Niko je i veliki zaljubljenik u košarku. Cijelu mladost se odricao zbog košarke, a već u 8. razredu se zbog sporta morao, zajedno s bratom, preseliti iz rodnog Knina u Šibenik kako bi nastupao u postavi košarkaškog kluba Jolly. Košarka je danas iza njega, trenutno su mu na prvom mjestu studiranje te automobili – kako pravi tako i ovi virtualni koji će krasiti svijet Urban Junglea 2.

Faks, posao – Završio sam Tehničara za računalstvo, a trenutno sam na faksu druga godina, smjer Informatički menadžment. Upisao sam taj studij zato jer vjerujem da je informatika budućnost, no, iskreno, ne očekujem posao u toj struci već vidim svoju budućnost u 3D modeliranju i prodaji modela.

Bljesak inspiracije!

Bljesak inspiracije!

Dolazak na projekt – Jedan dan mi je palo na pamet što se dogodilo sa Urban Jungle 1, ima li kakvih modova, ima li unaprijeđene grafike… jer sam se zaželio ponovno igrati. Prvo mi je izbacilo poziv za novi projekt, a pošto su mi ionako modeliranje i 3D hobi, rekao sam zašto ne bih poslao poruku, ništa nemam za izgubiti. Moj prvi susret sa 3D-om se događao tamo oko 2007. godine, kad su došli modovi za GTA San Andreas. Tada sam bio “zapaljen” kako je moguće staviti Yuga u igru – i tako je sve počelo. Nakon toga sam napravio par automobila i za Need for Speed MW te Underground 2 sa mogućnosti uređivanja cijelog automobila. Bilo je tu svega prije – animacija, renderiranja, natjecanja, a zatim su došle obaveze pa nemam više toliko vremena kao prije. Doduše, i sad se radi koliko se može, a znanje ne može ishlapiti tako lako!

Sigurno nitko neće primjetiti da sam ljubitelj poliranja felgi...

Sigurno nitko neće primjetiti da sam ljubitelj poliranja felgi…

Uloga na projektu – Moj trenutni zadatak je napraviti testnu formulu za Urban Jungle 2, ali low polygon verziju, odnosno verziju koja nije “za izložbe” nego za igru – mada će se i to možda kasnije napraviti. Caka kod low poly modela je da morate sve napraviti u ograničenju poligona tako da određeni model igra može podnijeti. Ja se trudim da izgleda odlično sa minimalno poligona, da igra bude rasterećena po pitanju modela. Vuče se poligon po poligon, gledate, analizirate jel’ sve u ”livelu”, ne smije nigdje biti izbočina, udubina… trebaju godine iskustva da se to može kako spada napraviti, trebaju se znati napraviti prijelazi, spajati više točaka u jednu da se ne dogodi lom refleksije, itd.

Tako sam ga dobro izmodelirao da se mogu i naslonit' na njega

Tako sam ga dobro izmodelirao da se mogu i naslonit’ na njega

Izvan projekta – U slobodno vrijeme se bavim svim i svačim: poliranjem felgi, uređivanjem dijelova automobila, 3D-om… na svim sam stranama i zato mi je teško stizat sve. Obožavam starije linije auta do 1990. godine i trenutno sređujem Mercedes w124.

A kad mi je svega dosta - odmor uz more

A kad mi je svega dosta – odmor uz more

Očekivanja od projekta – Očekujem da će Urban Jungle 2 biti hit u Hrvatskoj, a i šire, te da će naučiti mlade kako se ponašati u prometu i zabaviti ih uz korisno učenje. Također bih želio da naš projekt još više ljudi prepozna. Ima nas, svi znamo raditi svoj posao i ne sumnjam da će završni proizvod biti “PAF”!

Komentari

Za komentiranje moraš biti prijavljen.