Fokusirani na promet i urbane sredine, svjesno smo zanemarivali poticanje bilo kakve “jurnjave”. Ali nakon susreta s ekipom Riteh Racing Teama, najtrofejnijeg Formula Student tima u hrvatskoj, ne možemo odoljeti iskušenju.

Alibi smo pronašli u ideji korištenja njihovog bolida za testiranje kvalitete fizikalnog modela vozila koje koristimo unutar simulacije: ako možemo dva “kvadra na kotačima” natjerati tako da doživljaj upravljanja s jednim odgovara osjećaju vožnje gradskog automobila, a s drugim formule – na dobrom smo putu.

Dok se Dino bavi tim problemom, Niko je dobio ništa manje izazovan zadatak – konvertirati tehnički model formule, koji se sastoji od milijuna poligona, iz Solidworksa u nešto upotrebljivo u igri. Inspiriran donedavnim snježnim radostima, nije odolio krenuti od “ralice”, a s obzirom na količinu detalja koje mora prenijeti u low-poly svijet simulacije, možemo se samo nadati da će posao stići obaviti prije sljedeće zime. Želite što prije provozati domaću formulu? Pomozite mu!

Bolidworks!

Bolidworks!

 

Možda ipak malo predetaljno za naše potrebe?

Možda ipak malo predetaljno za naše potrebe?

 

Nema problema, rekonstuirat ćemo - komad po komad

Nema problema, rekonstuirat ćemo – komad po komad

Posjet garaži Tehničkog fakulteta, odnosno stožeru Riteh Racing Teama, bio je višestruko inspirativan. Sjajna ekipa, motivirana kako uspjesima svojih prethodnika tako i vlastitim, danonoćno “šarafi” vlastiti bolid. Pogled na “iznutrice” bolida na radnom stolu otkrio nam je s kakvim se sve detaljima moraju baviti, a vidjevši koliko dobro svime time barataju, možemo zaključiti da ipak ima nade za domaću automobilsku industriju.

Bolje i od LEGO kockica - ako ste inženjer

Bolje i od LEGO kockica – ako ste inženjer

Zahvalni smo im i što su nas upoznali sa Serđom – o njemu će tek biti riječi, a dok nas zabavlja pogled na najnoviji dizajn volana bolida, bavimo se mišlju kako bi izgledalo voziti virtualnu formulu sjedeći u pravoj…

Kada bismo ga samo nekako mogli povezati s računalom...

Kada bismo ga samo nekako mogli povezati s računalom…

Nadamo se da ćete virtualnu formulu moći provozati (sjedeći na vlastitoj stolici) na poligonu za test upravljanja vozila koji upravo pripremamo. Ako joj to bude premalo mjesta za jurcati, možda je preselimo i na pistu. Svi prijedlozi kako je najbolje iskoristiti u igri su dobrodošli – čekamo vaš komentar i veselimo se uspjesima Riteh Racing Teama, najnovijeg partnera projekta!

Komentari

Za komentiranje moraš biti prijavljen.