Zajedničko im je to što su nastali planski. Prva tri možete posjetiti uživo (i poslati nam razglednicu!), a potonjeg možete razgledati u epizodama edukativnog animiranog serijala “Minuta u prometu“.

Testirajući različite poligone za potrebe Urban Jungle 2 zaključili smo da imaju jednu bitnu prednost nad gradovima: na manjem prostoru možemo postaviti i isprobati svaku prometnu situaciju. U gradovima to nije slučaj. Primjerice, u Rijeci ćete morati upotrijebiti puno mašte za naučiti ispravno prometovati uz tramvaj, a Zagreb definitivno nije idealno mjesto za vježbati ukrcaj automobila na trajekt.

Upravo zato treba nam nešto novo: grad-poligon.

Ideja je jednostavna: osmisliti prometno rješenje nepostojećeg grada koje u što manje prostora koristi sve postojeće prometne znakove. Pritom znakovi diktiraju potreban reljef (tunele, obalu, kosine…).

Izvedba je malo kompliciranija i tu nam, ponovo, treba vaša pomoć. Ovoga puta tražimo buduće partnere – stručnjake (pojedince i/ili tvrtke) za projektiranje prometnih rješenja koji su voljni uključiti se u projekt i izraditi nacrt grada-poligona. Mi ćemo ga pretvoriti u živući 3D grad, a zahvaljujući Društvu arhitekata Rijeke i njihovim suradnicima, sve virtualne građevinske čestice oplemenit ćemo replikom postojeće i konceptualne arhitekture.

Komentari

Za komentiranje moraš biti prijavljen.