Iako smo daleko od zadataka koji uključuju parkiranje, testove upravljanja vozilom praktičnije je izvoditi na parkiralištu nego u pustinji. Naime, na parkiralištu su ucrtane oznake na kolniku po kojima bismo se trebali kretati, a u pustinji je jedino zabavno stiskati gas do daske i veseliti se kako je, za sad, spremnik goriva uvijek magično pun do vrha.

Prisavlje danju

Prisavlje danju

Kad na parkiralište dodamo aute ili barem “kocke” u koje jednako možemo udariti, vožnja postaje puno opreznija, a manevarske vještine, kako automobila tako i igrača, izraženije. To je upravo ono što nas trenutno zanima.

Dodatni bonus nam je i nova rasvjeta Prisavlja, u režiji riječke tvrtke ELIS, s kojom smo ovom prilikom i surađivali. Implementirali smo rasvjetu prema njihovom projektu i usputno provjerili kako se ponašaju noćne scene. Zaključak: ponašaju se izvrsno. Dopunili smo test dodavanjem (objektivno prekomplicirane) vegetacije, ali scena je i to izdržala. Tako da se unaprijed veselimo noćnim vožnjama i možemo se posvetiti usputnom razmišljanju o nečem naizgled potpuno nebitnom: treba li u simulaciji padati lišće? Promjena godišnjih doba je definitivno dobrodošla, a lišće i njegov utjecaj na skliskost kolnika spadaju u “bilo bi lijepo”.

Lišće još ne pada, ali potrudit ćemo se dobro protresti stabla – pa što bude!

Komentari

Za komentiranje moraš biti prijavljen.