No, u toj vožnji nerijetko sve do tada odrađeno moramo baciti u smeće i krenuti iznova. Tako smo 4 puta iznova započinjali raditi produkcijski web, a promet, kao ključnu komponentu projekta, još i više. Dobra vijest je da učimo na neuspjelim pokušajima, a “bacanje u smeće” pomaže u sljedeću iteraciju ući uz poneki radikalni “think different”.

iTS - testiranje implementacije prometnih pravila, s pješacima

iTS – testiranje implementacije prometnih pravila, s pješacima

Osim što testiramo vlastite koncepte izgradnje virtualnog prometa (a u paketu i upravljanja vozilom), testiramo i tuđe. Aktualni favoriti su nam Edy’s Vehicle Physics i Intelligent Traffic System (iTS). Edy je odradio sjajan posao, ali i dalje nedovoljno dobar za količinu računalno upravljanih vozila koja nam je potrebna. Slično vrijedi i za iTS – ima potencijala, ali ni približno ne zadovoljava sve naše potrebe.

Testiranje ponašanja vozila (Edy's Vehicle Physics)

Testiranje ponašanja vozila (Edy’s Vehicle Physics)

S obzirom da nemamo namjeru spuštati letvicu (kao pravi mazohisti silno želimo doživjeti gužve u virtualnom prometu!), eksperimentiramo dalje i usputno se nadamo da u budućnosti nećemo toliko često puta čuti ili, još gore, morati sami reći – “nemam vremena”.

Komentari

Za komentiranje moraš biti prijavljen.