Učinilo nam se zabavno pretvoriti automotodrom u jedan od testnih poligona. Svakako ne za testiranje ponašanja vozila na kosinama jer prilično je ravan (iako ne potpuno). No, zato nam kružna pista pomaže poigrati se s malo bržim “biciklima” s kojima se nismo stigli poigrati u prvom dijelu – motociklima, naravno.

Grobnička staza

Grobnička staza

Motocikli su, u kontekstu simulacije, zapravo kompleksniji od automobila – prvenstveno zato što njihovo ponašanje ovisi o položaju vozača tijekom vožnje. Razmišljamo o praktičnim načinima za simulirati i tu komponentu (da damo posla i dijelu ekipe koja voli “šarafiti” vlastiti hardver), a u međuvremenu “asfaltiramo” pistu.

Dok se asfalt ne stvrdne koristimo, khm, primitivniju verziju kružne staze. Na njoj se nazire i rudimentalni AI računalno upravljanih vozila. Zapravo, izuzeli smo igrača pa su računalno upravljana vozila jedina koja se trenutno međusobno utrkuju. Ispostavilo se da je eksperiment koristan i za testiranje ponašanja kamere koja prati vozila u vožnji – tako otkrivamo draži “virtualne procedularne kinematografije”.

Apstraktno, ali služi svrsi - kružne utrke

Apstraktno, ali služi svrsi – kružne utrke

Nadamo se da će se naći i neki 3D modelar koji preferira modeliranje motocikala. Do tada motocikl “glumi” naš bicikl iz najranije verzije biciklističkog poligona, a uloga “manekena” na pisti pripala je, naravno, Nikinom konceptu.

Niko One na pisti

Niko One na pisti

Iako je automotodrom sinonim za “jurnjavu”, malo ćemo testerima iskomplicirati život zahvaljujući ideji “što bi bilo kada bi se na pisti moralo poštivati različite prometne znakove”. I još k tome drugačije u svakom krugu, tako da ih ne možete naučiti napamet. Cilj ostaje isti: odvoziti krug što brže. Ali možete li to učiniti poštujući prometna pravila koja diktiraju znakovi? Saznat ćete.

Komentari

Za komentiranje moraš biti prijavljen.