Cestogradnja nam je aktualni izazov. Dijelom zato što prometnice čine osnovu prometnog sustava (u njih su ugrađena prometna pravila), a dijelom i zato što uzbrdice i nizbrdice donose razne probleme s kojima se u prvom dijelu nismo susretali. Neki od tih problema su geometrijske prirode pa tako testiramo različite načine za brzu izgradnju različitih tipova prometnica.

U prvom dijelu Urban Jungle prometnice su se “same” gradile (u smislu geometrije) iz unaprijed postavljenih “pravila”. Prednost takvog pristupa bila je u tome što smo mogli definirati putanju pojedine prometne trake, dodijeliti joj različita prometna pravila u proizvoljnim točkama putanje i ne baviti se dalje njome. Nedostatak je bio taj što nismo mogli razdvojiti izgled prometnice od njezine funkcionalnosti.

Ovoga puta odvajamo te dvije komponente, a usputno tražimo i učinkovitiji način definiranja prometnih pravila koji bi trebao omogućiti realnije prometne situacije od onih u prvom dijelu (sjećate se “čepova” na križanjima?).

Aktualni testni “gradić” ima više cesta nego zgrada (virtualni asfalat je jeftiniji od virtualnog betona!). Neke od tih cesta nalaze se na uzvisinama i omogućavaju testiranje ne samo ponašanja geometrije već i vozila na kosinama.

Začeci umjetne inteligencije   - preprogramirana željena putanja automobila

Začeci umjetne inteligencije – preprogramirana željena putanja automobila

Inteligencija vozila kojima upravlja računalo nije još došla na red pa nam “waypointi” po kojima se dotični kreću pomažu da se na cestama ne osjećamo kao Pale sam na svijetu.

Nedostaje nam još samo parni valjak.

Komentari

Za komentiranje moraš biti prijavljen.